Stille stofzuiger kopen? Helaas is er weinig keus

Ik wil al een tijdje een stille stofzuiger kopen. De reden daarvoor is heel simpel. Zodra wij klaar zijn met eten, heeft ieder zo zijn taak. Omdat ik meestal kook, ruimt mijn vrouw de vaat op. Mijn dochter verzorgt alle dieren (we hebben twee konijnen, een hond en een kat, vraag me niet waarom) en mijn zoon moet stofzuigen. In een beetje gezinsleven is herrie onvermijdelijk. Je ontkomt er gewoon niet aan. Maar wij hebben al een tijd een hele oude stofzuiger. En het geluid dat die machine maakt, is niet te harden. Dus die gebruik ik nu in mijn werkplaats. Maar even een stille stofzuiger kopen is er helaas niet bij.

Hoe stil is stil voor een stofzuiger?

Wake-up Ronald: een stille stofzuiger bestaat niet. Bestáát gewoon niet. Op zich zou de machine zelf zo gemaakt kunnen worden, dat-ie nauwelijks geluid maakt. Het probleem zit hem in de verplaatsing van de lucht. Het is immers een zuiger die al het stof op zuigt. Daarvoor moet de lucht verplaatst worden en dat resoneert dan weer in bijvoorbeeld de buis. In die zijn lijkt een stofzuiger wel op een ventilator en airconditioning. So there you have it: een stille stofzuiger gaan we niet vinden. Dan maar op zoek naar een stofzuiger die zo stil mogelijk is.

Stille stofzuiger kopen met tevreden gebruikers

Sowieso koop ik alleen maar spullen van hoge kwaliteit. Meestal betekent dat dan dat de aanschafprijs wat hoger ligt dan vergelijkbare producten. Maar die hoge kwaliteit zorgt er wel voor dat het product langer meegaat. En aangezien ik heel zuinig ben op mijn spulletjes, gaan de meeste aankopen héél lang mee. Nou heb ik niet zo heel veel verstand van stofzuigers. Dat wil zeggen: ik ben geen expert. Maar goed zoeken op het internet maakt dat je er al snel veel van weet.

Kwaliteit objectief beoordelen is lastig

De kwaliteit van een product is echter moeilijk objectief vast te stellen. Daarom ga ik net als zovelen af op wat andere gebruikers zeggen. Dus: ik koop alleen producten waar anderen héél tevreden mee zijn. Dus als ik een stille stofzuiger ga kopen, kijk ik eerst naar de reviews, dan naar de prijs. Uiteraard wil ik wel de allerstilste stofzuiger kopen.

Aanbevolen stille stofzuiger: AEG

Mijn zoektocht heeft slechts één winnaar opgebracht: AEG. Dit is een van oorsprong Duitse fabrikant van huishoudelijke apparatuur. Maar sinds enige tijd is dit merk onderdeel van het Zweedse Electrolux. Hoe dan ook: AEG maakt een door gebruikers hooggewaardeerde stofzuiger die het minste geluid maakt. Dat wil zeggen: met nog geen 57 dB is hij relatief stil.

Let op: het gaat om de AEG VX82-1-2MG

Maar let op: koop niet zomaar een AEG. Je moet de VX82-1-2MG hebben, een stofzuiger met zak die bovendien voor maar liefst 55% bestaat uit gerecyclede kunststof. Wij zijn er in ieder geval dik tevreden mee! Mijn zoon kan de kamer nu stofzuigen zonder dat wij tureluurs worden.


stille stofzuiger kopen

      Geluidsdichtmaken.nl
      Logo