Geluidsset kopen? De 5 beste getest

Geluid is iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Vooral als je even lekker wil ontspannen en naar muziek wil luisteren of dat je naar je favoriete podcast wil luisteren, je wil dan natuurlijk altijd gebruik maken van het beste geluid. Ook voor het kijken van televisie vraagt een goed geluid. Als je goed geluid wil hebben, dan zou je een goede geluidsset in je woonkamer moeten hebben. Maar wat is dan een goede geluidsset en waar moet je dan op letten bij het kopen van een geluidsset?

Wat is een geluidsset?

Een geluidsset is een set die het geluid kan versterken. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van een versterker en een goede set met boxen. In sommige gevallen kan er ook een soundbar bij komen. En als je het helemaal goed aan wil pakken, dan kun je er ook voor kiezen een geluidsset te kopen waar een mengpaneel bij zit zodat je het geluid helemaal zelf zou kunnen regelen.

Hoe gebruik je een geluidsset?

Een geluidsset kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt een set gebruiken om bijvoorbeeld alleen maar muziek mee te luisteren. Hierbij volstaat dan een set goede boxen. Maar als je de geluidsset ook wil gebruiken voor het kijken van films of voor feesten en partijen, dan komt er wat meer bij kijken.

Je kunt een geluidsset vaak op verschillende apparaten aansluiten. Zo kun je contact maken met de televisie, met de versterker, met de computer en zelfs met de mobiele telefoon. Met een geluidsset in je kamer kun je altijd genieten van goed geluid.

Voor wie is de geluidsset geschikt?

Een geluidsset kan door iedereen gebruikt worden. Als het gaat om huis tuin en keukengebruik kun je gewoon zo een mooie geluidsset in de kamer zetten. Maar ook op professioneel gebied kun je gebruik maken van een geluidsset.

Dj’s en zangers en zangeressen zullen ook altijd een goede geluidsset met zich mee moeten nemen om ervoor te zorgen dat ze met het beste geluid op het podium kunnen staan om hun optreden tot een succes te maken. Hierbij is een goed geluid een van de meest belangrijke dingen.

Waar moet je op letten als je een geluidsset gaat kopen?

Als je van goed geluid houdt is een goed geluidssysteem erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je bij het kopen van een geluidsset een aantal dingen goed in de gaten houdt. Je zal rekening moeten houden met deze factoren om uiteindelijk van het beste geluid te kunnen genieten.

Hoe groot is de ruimte?

Je kunt geluidssets in allemaal verschillende soorten en maten krijgen. Ook de speakers die daarbij horen hebben dan allemaal verschillende maten. Daarom is de oppervlakte van de kamer heel belangrijk bij het kiezen van een goede geluidsset.

Als je een grotere kamer hebt, dan heb je ook een geluidsset met meer vermogen nodig om de ruimte te kunnen vullen met het beste geluid. Als je te kleine speakers hebt in de kamer, dan zul je deze harder moeten zetten waardoor de kwaliteit van het geluid minder wordt. De juiste formaten zorgen voor de beste balans in het geluid.

Verschillende systemen met elkaar vergelijken

Wanneer je een geluidsset gaat kopen, dan moet je er altijd voor zorgen dat je altijd eerst gaat luisteren naar het geluid van de speakers. Doe dit met muziek waar jij het liefst naar luistert. Neem daarom deze muziek mee naar de winkel waar je gaat kijken naar een geluidsset.

Dit geeft je de mogelijkheid om je favoriete muziek te kunnen beluisteren op verschillende systemen. Hierdoor zal je sneller horen welk geluidsset het beste bij je past. Luister ook even naar wat muziek waar je niet zo snel naar zou luisteren zodat je alle tonen hebt meegepakt met het testen van de speakers.

Met of zonder draad

Er zijn geluidssetten te vinden die met draad zijn, maar ze zijn er tegenwoordig ook zonder draad. In kleinere ruimtes zou je heel makkelijk gebruik kunnen maken van een draadloos geluidssysteem. Deze kun je dan overal neerzetten. Hierdoor neemt de geluidsset ook niet veel ruimte in.

Een draadloze set ziet er ook veel beter uit omdat je niet meer alle draden door je kamer hebt lopen. Een systeem zonder draden zorgt er ook voor dat je veel minder risico op ongelukken hebt. Er liggen bijvoorbeeld geen draden meer in de weg waar je over zou kunnen struikelen.

Neem de tijd voor het kiezen van een geluidsset

Het kopen van een geluidsset is best een dure aangelegenheid. Daardoor doe je er verstandig aan om de tijd te nemen voor het nemen van de beslissing. De eerste de beste geluidsset zal lang niet altijd meteen de beste zijn. Het zou jammer zijn dat je na je aankoop moet ondervinden dat het systeem toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht.

De beste 4 Geluidssetten van 2023

1

400Watt geluidsset speakers met versterker

foto van een 400Watt geluidsset speakers met versterker
8.9Expert Score
400 Watt geluidsinstallatie compleet met versterker

Mooi eenvoudige geluidsset die je ook makkelijk met een feestje kan gebruiken. Makkelijk te bedienen

Goede punt(en)
 • Wordt geleverd met lange kabels
 • Totaal vermogen 400 Watt
 • Ideaal voor beginnende DJ
2

Geluidsinstallatie set 1500Watt

foto van een Geluidsinstallatie set 1500Watt
8.1Expert Score
1500 Watt geluidsset met equalizer

Een niet al te grote set maar wel voorzien van heel veel mogelijkheden. Met deze 1500 Watt krachtpatser haal jij de wereld van muziek in huis

Goede punt(en)
 • Inclusief equalizer
 • Compleet met tussenpalen en speakerkabels
 • Geschikt voor muziek, spraak en zang
3

Compacte geluidsset met speakers en versterker

foto van een Compacte geluidsset met speakers en versterker
7.7Expert Score
Complete HiFi set met speakers en versterker

Een onopvallend te plaatsen geluidsset met speakers en versterker. Klein van design maar groots in geluid

Goede punt(en)
 • Geleverd met versterker
 • Compleet met kabels
 • Is niet heel groot
4

Professionele horeca geluidsset

foto van een Professionele horeca geluidsset
6.7Expert Score
Heb je vaak een feestje maar is de kwaliteit van de muziek wat minder? Met deze horeca geluidsset los jij dit in no-time op

Deze mooie complete geluidsinstallatie is geschikt voor feestzalen en café’s. Dit zegt dus al genoeg over de kwaliteit ervan. Niet alleen fraai vorm gegeven maar ook nog eens mooi van geluid en van een hoogwaardige kwaliteit.

Goede punt(en)
 • Voorzien van lange kabels
 • Zeer complete set
 • Totaal vermogen van 1000 Watt

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo