Stille compressor kopen? – Koopgids 2023

Je hebt vast weleens gehoord van een stille compressor. Maar doordat je er zelf niet echt mee in aanraking bent geweest heb je niet echt een idee van wat een compressor allemaal zou kunnen. Aangezien iedereen met een compressor zou kunnen werken is het slim om je hierin te verdiepen. Daarom zou je je eens af moeten vragen wat een compressor dan precies is en wat je er allemaal mee zou kunnen. Wat is een compressor en waar moet een compressor dan allemaal aan voldoen?

Wat is een stille compressor?

Een andere naam voor een stille compressor is ook wel de low noise processor. Een stille compressor is een compressor die veel minder lawaai maakt. Compressoren hebben het imago dat ze veel geluid produceren.

Als je het hebt over een stille compressor, dan is het een compressor die minder dan 80 decibel aan geluid produceert. Het zal nooit zijn dat een compressor een fluister geluid zal maken. Maar de mensen die naast je wonen zullen er een stuk blijer van worden. Een normale compressor kan namelijk behoorlijk veel lawaai maken.

Hoe gebruik je een compressor?

Een stille compressor is een machine die je kunt gebruiken om lucht om te zetten in een gewenste druk om een bepaalde klus te kunnen klaren. Hiervoor moet er lucht aangezogen worden. Dit gebeurt met lucht uit de omgeving. Deze lucht zal in de compressor terecht komen.

In de compressor wordt de lucht die opgenomen is op druk gebracht. Hierdoor wordt de luchtdruk hoger dan de druk van de lucht uit de omgeving. Hierdoor kun je onder druk bepaalde klussen doen. Je moet alleen wel zorgen dat je de juiste compressor voor de juiste klus kiest, voorbeeld voor het maken van een stille buisradiator.

Voor wie is de stille compressor geschikt?

Een compressor kan het leven een stuk makkelijker maken. Zo hoef je een band niet meer met de hand op te pompen. Je hoeft geen spijker meer met de hand in een plank te slaan. En als je wil verven, dan hoef je dat niet meer met een kwast te doen.

Met een compressor kun je alles veel sneller en effectiever doen. Je moet alleen wel leren begrijpen hoe een compressor werkt. En hoe je de juiste instellingen moet hebben om optimaal te kunnen profiteren van de werking van de compressor.

Kortom, de compressor is een multi tool die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Het is dan ook niet zo dat een compressor alleen maar geschikt is voor een bepaalde doelgroep. Eigenlijk zou iedereen er gebruik van kunnen maken.

Waar moet je op letten als je een compressor gaat kopen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een stille compressor zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is ook goed om je goed voor te bereiden op het kopen van een compressor. Hierbij kun je je al een aantal dingen afvragen.

Een van de meest belangrijke dingen om rekening mee te houden is het doel waarvoor de stille compressor gebruikt gaat worden. Als je dit weet, dan heb je ook meteen inzichtelijk welk vermogen er nodig is.

Je zult een keuze moeten maken tussen een zuigercompressor of een schroefcompressor. Hierover kun je zelf al meer lezen op het internet. Daarnaast is het ook van belang te weten hoe hoog de luchtdruk moet zijn.

Als laatste, maar zeker niet de belangrijkste dingen zijn de grootte van het drukvat en de benodigde druk ook belangrijk om te weten. Als je er dan toch een gaat kopen kun je er maar beter een nemen die goed is en aan alle eisen voldoet. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Het onderhoud van een stille compressor

Als je een compressor hebt dan is het belangrijk dat je deze zorgvuldig onderhoudt. Het onderhoud is noodzakelijk als je wil dat je compressor optimaal zal blijven werken en presteren. Om die reden is het nodig om de compressor regelmatig even met perslucht schoon te maken.

Daarnaast is het ook belangrijk om de wielen van de compressor regelmatig even te controleren. Wanneer nodig is het verstandig om de wielen ook even te smeren. Op die manier kun je de compressor altijd makkelijk blijven verplaatsen. Ze kunnen namelijk best wel pittig wat wegen.

Ook is het belangrijk om het luchtfilter regelmatig na te kijken. Wanneer nodig kun je deze ook reinigen. Dit kun je doen met perslucht. Of je kunt ervoor kiezen het filter te wassen. Mocht het filter beschadigd of gescheurd zijn na het wassen moet het filter vervangen worden.

Om lang plezier te hebben van de compressor zul je ook regelmatig het oliepeil moeten controleren. Hierdoor zie je hoeveel olie er nog in zit. Wanneer er te weinig olie in de tank zit zal deze bijgevuld moeten worden. Gebruik dan wel de olie door de fabrikant van de compressor aangeraden wordt.

De beste 5 stille compressors van 2023

1

Draagbare compressor 6000 mAh met 11 opzetstukken

foto van een Draagbare compressor 6000 mAh met 11 opzetstukken
9Expert Score
Handige draagbare compressor bandenpomp van 6000 mAh inclusief opbergtas en 11 opzetstukken

Deze compressor is bijzonder geschikt en handig om mee te nemen. Heeft een zaklampfunctie en powerbankfunctie. Is voorzien van 3 x 2000 mAh batterijen. Makkelijk om een zwembad mee op te blazen of je banden op te pompen

Goede punt(en)
 • Geschikt voor meerdere doeleinden
 • Beschikt over sterke batterij
 • Wordt geleverd met handige opbergzak en 11 opzetstukken
2

3,6 Volt Li-Ion comressor accupomp

8.3Expert Score
Makkelijk mee te nemen 3,6 Volt accupomp

Deze kleine compressor is groots in prestaties. Makkelijk om mee te nemen en neemt weinig plek in. Is bijzonder geschikt voor het oppompen van banden, ballen en andere watersportartikelen. Je kunt oppompen tot maximaal 10,3 bar.

Goede punt(en)
 • Alles netjes bij elkaar opgeborgen
 • Gebruiksvriendelijk en ergonomisch
 • Voorzien van USB-c oplaadfunctie
3

18 Volt accupomp luchtpomp body

foto van een 18 Volt accupomp luchtpomp body
8Expert Score
Accupomp van 18 Volt body

De 18 Volt body wordt geleverd zonder accu en lader. De pomp levert een maximale druk van 8,3 bar. Je kunt de machine 5 minuten lang achter elkaar gebruiken en is beveiligd tegen oververhitting. Wordt geleverd met vier verschillende adapters

Goede punt(en)
 • Heeft ingebouwde verlichting
 • Wordt geleverd met vier adapters
 • Stopt bij bereiken van ingestelde druk
4

8 bar 1100 Watt power compressor

foto van een 8 bar 1100 Watt power compressor
7.3Expert Score
Handzame 1100 Watt power compressor

Ieder voorwerp wat opgeblazen dient te worden heb je extra snel opgeblazen wanneer jij deze power compressor gebruikt. Makkelijk in gebruik en te gebruiken voor het opblazen tot 8 bar. Voorzien van veiligheidsklep

Goede punt(en)
 • Wordt geleverd met 9 adapters
 • Voorzien van veiligheidsklep
 • Heeft weinig onderhoud nodig
5

4 in 1 compressor elektrische fietspomp autobandenpomp

foto van een 4 in 1 compressor elektrische fietspomp autobandenpomp
7Expert Score
Kleine handzame 4 in 1 pomp geschikt voor het oppompen van autobanden en fietsbanden

De kleine krachtpatser is geschikt om fiets- en autobanden met gemak op te pompen. Zeer makkelijk in gebruik en wordt geleverd met meerdere opzetstukken. Is voorzien van een led-zaklamp.

Goede punt(en)
 • Stopt wanneer de spanning is bereikt
 • Digitale luchtspanningsmeter
 • Voorzien van led zaklamp

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo