Stille elektrische heater kopen: onze top 3

Een elektrische heater is vooral handig als je een ruimte niet kunt of wilt warm stoken met gas. De keuze is reuze: er bestaat een groot aanbod van heaters die je vandaag koopt en morgen in huis hebt. Maar let erop dat veel van deze kacheltjes luidruchtig zijn. Dat kan behoorlijk irritant zijn. Een heater die (te)veel geluid maakt, kan bovendien al jouw dappere inspanningen om de akoestiek van je huis te verbeteren met wandpanelen teniet doen. Wij zetten de beste stille elektrische heaters voor je op een rijtje.

De 3 beste elektrische kachels voor thuis

Ik heb de beste 3 elektrische heaters voor je beoordeeld. Daarbij ben ik ervan uitgegaan dat je hoge beoordelingen door gebruikers het allerbelangrijkste vindt. Uiteraard moet jouw nieuwe elektrische heater stil zijn. En de prijs, tja, dat is heel persoonlijk. Check zelf wat bij jouw budget past. Dus, de onderstaande heaters worden allereerst hoog beoordeeld en ze zijn stil. Ontdek zelf welke het beste aansluit op jouw behoefte (aan warmte).

1. Veito CH1800RE: zuinige elektrische heater (infrarood)


elektrische heater kopen

Veito heeft een eigen zogenaamde Carbon Infrarood Heater Techniek ontwikkeld. Deze genereert meer warmte met minder elektriciteit. Zelf vind ik dat-ie er ook mooi uitziet. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hij wordt geproduceerd in Turkije en staat te boek als robuust en degelijk. De stevige ABS-behuizing is voorzien van een hoogwaardige RVS 304 grill. Met de afstandbediening kun je bij deze elektrische heater kiezen uit vier warmtestanden. Maximale vermogen is 1.700 watt. Tot slot: hij is lekker stil!

Samenvattend:

 • Infrarood
 • Zuinig in gebruik
 • Flink vrenogen
 • Mooie en robuuste vormgeving
 • En uiteraard stil!

2. LifeGoods: degelijke, traditionele elektrische heaterHet ontwerp van deze heater is wat meer traditioneel, maar hij is praktisch, betrouwbaar en stil. Je kunt hem afstellen tot 2.000 watt. Dan wordt het dus lekker warm in je kamer. Maar als je deze elektrische heater even wilt verplaatsen, brand je je handen in ieder geval niet aan de handvaten. Die zijn hittebestendig. Geen afstandbediening, maar het is de vraag of je die ook echt nodig hebt. Tot slot warmt deze kachel snel op en is hij muisstil!

Samenvattend:

 • Warmt snel op
 • Praktisch, klassiek ontwerp
 • Hoge kwaliteit
 • Muisstil

3. Mill SG2000MEC: 100%-stille heater met modern designJe hebt stil en je hebt geluidloos. Deze elektrische heater valt in de tweede categorie. Er zit dan ook geen ventilator in. Ook deze Mill heeft geen afstandbediening, maar is supermakkelijk te bedienen en met een maximaal wattage van 2.000 krachtig te noemen. Hij doet dus van de andere twee ook doen. Maar, er is één verschil: persoonlijk houd ik erg van het strakke design. Daardoor valt-ie niet zo op.

Samenvattend:

 • 100% stille werking
 • 3 standen qua vermogen; 750W / 1250W / 2000W
 • GEEN: ventilator
 • Modern design

Succes met het maken van de juiste keuze!

Of je nou een wasmachine, ventilator of elektrische heater wilt kopen, hoe fijn is het als ze een beetje stil zijn? Ik hoop dan ook dat je met bovenstaand overzicht een beetje geholpen bent. Iedere aanschaf is persoonlijk. Maar door het aanbod van honderden elektrische heaters wat te beperken, wordt de keuze wellicht wat makkelijker. Als je één van deze drie heaters koopt, weet je in ieder geval zeker dat je een goede en stille kachel koopt. Succes!

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo