Gladschuim Kopen? Een Stap-voor-Stap Gids

Gladschuim is een soort schuim wat de basis is van veel andere soorten schuim. Zo heeft het veel verschillende toepassingen, maar wordt het vooral gebruikt voor het dempen van echo’s en het verbeteren van geluidskwaliteit. We gaan je er alles over vertellen.

Wat is gladschuim eigenlijk?

Gladschuim is een hoogwaardige opencellige polyetherschuim. Dit schuim wordt gebruikt als basis van veel verschillende toepassingen. Zo wordt er bijvoorbeeld noppenschuim van gemaakt en ook bepaalde soorten piramideschuim wordt van gladschuim gemaakt.

Doordat gladschuim een opencellig polyeterschuim is, heeft het een gelijkmatige celverdeling, wat het een erg duurzaam materiaal maakt. Dit zorgt ervoor dat het hoge geluidsabsorptie heeft. Hierdoor wordt dat dan ook vaak gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Waar wordt gladschuim voor gebruikt?

Gladschuim heeft veel verschillende toepassingen. Als het verwerkt wordt tot noppenschuim zullen veel mensen het al meer herkennen. Toch wordt het zelf ook veel gebruikt voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes. Het wordt dan ook vaak gebruikt in bijvoorbeeld geluidsstudio’s om de galm in een ruimte te kunnen verminderen.

Dit maakt het ook een populaire keuze voor openbare ruimtes waar een echo is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een conferentiezaal of een collegezaal. Hier is vaak schuim aan de wanden of het plafond bevestigd om de galm te verminderen. Wanneer de galm te erg is, zal de vergadering, lezing of les een stuk moeilijker te volgen kunnen zijn.

Gladschuim absorbeert deze galm of echo goed en zal zorgen voor een betere akoestiek in een ruimte. Dit kan veel verschillende voordelen geven in veel verschillende ruimtes.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gladschuim?

Waar je op moet letten bij het kopen van gladschuim is afhankelijk van de toepassing. Wanneer je het thuis gaat gebruiken zul je andere eisen aan het gladschuim stellen dan wanneer het in een openbare ruimte gehangen zal worden.

Dichtheid

Als eerste is de dichtheid erg belangrijk. Hoe hoger de dichtheid van het schuim is, hoe meer geluid hij kan absorberen en hoe meer galm hij weg zal nemen. Hoeveel demping je wilt is natuurlijk afhankelijk van de ruimte waar ze komen te hangen. Daarnaast is het ook handig om te kijken hoeveel je er nodig hebt. Voor een grote ruimte met veel galm zal je veel panelen gladschuim nodig hebben om het gewenste resultaat te krijgen.

Montage

Daarnaast kan het ook verschillen hoe de panelen gladschuim gemonteerd worden. De meeste varianten zijn zelfklevend of worden geleverd met stickers die je aan de achterkant plakt. Zo kun je ze direct op de wand of het plafond vastplakken. De kleefstrip zijn vaak zeer sterk, wat er voor zorgt dat ze goed en stevig vast komen te zitten. Houdt hiermee wel rekening, mocht je ze er ooit af willen halen. Bepaalde manieren van ophangen kunnen de muur of het verf van de deur op plafond beschadigen.

De beste 5 gladschuim van 2023

1

PrimeAmbiton Akoestisch panelen- 30 x 30 x 5 cm zelfklevend

9.2Expert Score
De beste gladschuim op de markt

Een echo of galm in een studio of gehorige ruimte is vervelend. PrimeAmbition akoestische panelen zijn in dat geval jouw ideale oplossing.  Ze worden geleverd in een set van 12 en zijn 5 centimeter dik, waardoor ze veel geluid kunnen absorberen. De galm in een ruimte is zo snel opgelost. Ze hebben aan de achterkant een stevige plakstrip. Dit maakt ze zeer makkelijk te monteren. Door de diepe groeven ziet het er ook nog eens heel stijlvol uit aan de wand.

Goede punt(en)
 • Effectieve Geluidsabsorptie: De extra dikke samenstelling van de PrimeAmbition akoestische panelen biedt een uitstekende geluidsabsorptie
 • Installatiegemak: De panelen zijn ontworpen met gebruiksgemak in installatie
 • Esthetische Vormgeving: Niet alleen zijn de panelen functioneel, maar ze hebben ook diepe groeven die een aantrekkelijke en moderne uitstraling geven
2

What’s Good Akoestisch foam panels 25 kg/ m3 30 x 30 x 5 cm set x 12 tegels

8.5Expert Score
Professionele uitstralende gladschuim

Deze What’s Good noppenschuim panelen zien er professioneel uit en werken zeer effectief. Door de groeven in het paneel bieden ze een hoge geluidsabsorptie. Door de groeven kun je ook een mooi en speels patroon op de wand creëren.
Ze worden geleverd met stickers die je op de achterkant bevestigd. Dit maakt ze makkelijk te monteren.  Omdat je de stickers er zelf op moet doen, zijn deze panelen ook in gehuurde ruimtes te gebruiken. Daarnaast zijn ze gemaakt van een brandveilig materiaal. Dit maakt ze ook geschikt voor openbare ruimtes, zullen ze brand tegengaan en automatisch na 5 seconden doven.

Goede punt(en)
 • Hoge Geluidsabsorptie: De ingenieuze structuur met een aanzienlijke hoeveelheid groeven verhoogt de geluidsabsorptie
 • Brandveiligheid: Deze panelen zijn vervaardigd uit brandveilig materiaal, wat bijdraagt aan de veiligheid van de omgeving
 • Professionele uitstraling: Het noppenschuim heeft een zeer professionele uitstraling
3

IsoDemp professionele geluidsisolatie gladschuim

IsoDemp professionele geluidsisolatie gladschuim
7.3Expert Score
Europese hoge kwaliteit gladschuim

IsoDemp levert een hoge kwaliteit noppenschuim van een Europese fabrikant. Het materiaal heeft een hoge dichtheid, wat zorgt voor de beste geluidsabsorptie. Dit noppenschuim is zeer multifunctioneel inzetbaar en daarom ideaal voor particulier gebruik. Dit is dus de ideale oplossing voor thuiswerken of een thuisstudio.

Het gaat om noppenschuim van een afmeting van 100cm bij 50cm. Je hebt dus niet veel losse panelen nodig om het gewenste effect van geluidsdemping te bereiken. De panelen zijn makkelijk op te hangen en hebben een sterke zelfklevende laag. Dit maakt de montage van de panelen eenvoudig en snel te doen.  

Goede punt(en)
 • Europese Topkwaliteit: IsoDemp's noppenschuim wordt geproduceerd door een Europese fabrikant
 • Praktische Afmeting: Met panelen van 100cm bij 50cm biedt IsoDemp een praktische grootte
 • Eenvoudige Installatie: De panelen zijn voorzien van een sterke zelfklevende laag
4

NX sound Geluidsisolatie- zelfklevend- geluidsdemper- 50 x 50 cm

6.7Expert Score
NX sound gladschuim voor studios

NX sound akoestische panelen bieden je een oplossing voor het verbeteren van de kwaliteit van geluid in jouw geluidsstudio. Ze zorgen er niet alleen voor dat het geluid gedempt wordt, maar ook dat je jezelf scherper kunt horen. Het schuim heeft een noppen vorm, wat ervoor zorgt dat de geluidsgolven gedeeltelijk worden afgebroken. Het schuim zit op een sterke houten plaat bevestigt, wat ze stevig maakt en zorgt voor een lange levensduur.

Op de achterkant zitten sterke zelfklevende stickers waarmee je ze makkelijk op de muur bevestigt. Dit maakt ze erg makkelijk en snel te installeren.

Goede punt(en)
 • Robuust en Duurzaam: De bevestiging van het schuim op een sterke houten plaat zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid
 • Ook hierbij geldt een eenvoudige installatie
5

Imperatoris akoestische panelen

5.9Expert Score
Hoogwaarde gladschuim

De panelen van Imperatoris zijn gemaakt van hoogwaardige opencellig polytherschuim. Door zijn gelijkmatige celverdeling zijn deze panelen extra stevig. Daarnaast is het schuim ook gemaakt met een vlamvertragende formule, wat deze dan ook geschikt maakt voor het gebruik in openbare ruimtes.

De structuur heeft een hoge dichtheid en kan echo verminderen en geluiden grotendeels absorberen. Dit maakt ze ook ideaal voor welke ruimte je ook wilt. Ze hebben een lange levensduur. Je snijdt ze makkelijk op de gewenste maat en plakt ze hierna makkelijk op de gewenste plek. Ze worden geleverd met een sterke kleefstrip, wat het monteren nog makkelijker maakt.

Goede punt(en)
 • Hoogwaardig Materiaal: De akoestische panelen zijn vervaardigd uit opencellig polyetherschuim van hoge kwaliteit.
 • Veiligheid en Duurzaamheid: De panelen zijn extra stevig dankzij een gelijkmatige celverdeling en zijn bovendien voorzien van een vlamvertragende formule.
 • Efficiënte Geluidsreductie: De dichte poreuze structuur van de panelen is ontworpen om echo's te verminderen en geluiden te absorberen
 • Gebruiksgemak: Deze akoestische panelen zijn eenvoudig op maat te snijden en te installeren.

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo