Stille luchtontvochtiger kopen? – De 5 beste getest

Ben je niet tevreden over de kwaliteit van de lucht in huis? Heb je last van veel vocht? Heb je er dan weleens over nagedacht om een stille luchtontvochtiger aan te schaffen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit? Maar wat is een luchtontvochtiger dan eigenlijk? En wanneer gebruik je er daar een van?

Wat is een stille luchtontvochtiger?

Een stille luchtontvochtiger is een apparaat waarmee je vocht uit de lucht kan halen. Dit gebeurd dan wel met een appraatje dat maar heel weinig geluid zal maken. Helemaal geen geluid maken is lastig. Maar een sterk verminderd geluid is hiermee zeker mogelijk.

Hoe gebruik je een stille luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger kun je gebruiken om de overtollige waterdamp uit de lucht te halen. De luchtontvochtiger zuigt de vochtige lucht aan. Hierna komt het in een verdamper terecht. In deze verdamper koelt de lucht af en condenseert het.

Nu het water weer vloeibaar is moet je er ook nog ergens mee heen. Het water wordt opgevangen in een daarvoor bestemd reservoir. Het kan ook zijn dat de luchtontvochtiger op een afvoer aangesloten wordt. In dit geval heb je geen afvoerbak meer nodig.

Voor wie is de stille luchtontvochtiger geschikt?

Eigenlijk zou iedereen een luchtontvochtiger in zijn of haar huis moeten hebben. De luchtontvochtiger draagt namelijk bij aan een beter leefklimaat in huis. Wat veel mensen niet weten is dat het leefklimaat erg belangrijk is in een huis.

Normaal gesproken zou je heel veel moeten ventileren. Dit is nu van de baan, want met een luchtontvochtiger heb je een apparaat in huis die je versteld doet staan. Het zorgt ervoor dat het leefklimaat flink vooruit zal gaan.

Waar moet je op letten als je een stille luchtontvochtiger gaat kopen?

Als je een luchtontvochtiger wil gaan kopen moet je natuurlijk wel heel goed weten wat je wil. Om te beginnen zou je moeten kijken naar het formaat. Een groter formaat heeft over het algemeen ook altijd een groter reservoir om de condens in op te vangen.

Daarnaast is de capaciteit ook erg belangrijk. Hoe hoger de capaciteit, hoe eerder een ruimte ontvochtigt is. Als je niet veel last hebt van vocht, dan kun je ook kiezen voor een lagere capaciteit. Hiermee kan dan ook het bestaande vochtprobleem opgelost worden.

Het onderhoud van een stille luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger kent verschillende onderdelen. Al deze onderdelen zullen schoongemaakt moeten worden. Dit is erg belangrijk. Om je een beetje mee te nemen in de reiniging van al deze onderdelen licht ik er een aantal uit voor je.

Het is namelijk erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat het waterreservoir goed schoongemaakt wordt. Zorg er ook voor dat je hem na het schoonmaken nog een paar keer goed omspoelt met wat water? Zorg er daarnaast ook voor dat het filter goed schoon gewassen is.

Filter

Krijg je het filter niet meer lekker schoon, dan is het tijd om de filter helemaal te vervangen. Zorg ervoor dat de behuizing van de luchtontvochtiger schoon is. Dit kun je heel makkelijk doen door er een natte doek overheen te halen. Gebruik hiervoor wel een zachte doek. Hiermee voorkom je dat er krassen op zullen komen.

Temperatuur

Hou de temperatuur van de ruimte waar de luchtontvochtiger staat goed in de gaten. Deze moet namelijk wel geschikt zijn om een luchtontvochtiger neer te kunnen zetten. Doordat er verschillende soorten luchtontvochtigers zijn moet je goed weten aan welke condities de ruimte moet voldoen.

Kijk ook naar de luchtkwaliteit. Hoe meer deze verbeterd wordt hoe beter. Let hier wel goed mee op, want er zijn verschillende soorten en modellen beschikbaar. Kom je er niet uit? Laat je dan goed informeren. Als je iets nodig hebt om je juist op te warmen, dan ben je misschien op zoek naar een stille pelletkachel.

Dan moet je ook nog nadenken over de functies die er op de luchtontvochtiger zouden moeten zitten. Wil je de was er mee helpen drogen? Dan zul je de functie die hiervoor bedoeld is op de machine hebben zitten.

Dan nog de prijs. Een luchtontvochtiger kun je vinden in allemaal verschillende prijsklassen, soorten en maten. Stel jezelf van tevoren een duidelijk budget. Maar koppel aan dat budget ook wel een aantal eisen vast. Als je geld uitgeeft, dan mag je er ook iets voor terug verwachten.

Als laatste moet je nog even goed opletten naar het geluid dat geproduceerd wordt. Je hebt apparaten die veel geluid maken, maar ook apparaten die je nagenoeg niet hebt gehoord. Als je op zoek bent naar een stille zul je een apparaat moeten vinden met het laagste aantal decibellen.

Als je toch op de prijs van de luchtontvochtiger aan het letten bent, dan kun je er ook voor kiezen om te wachten tot er een in de aanbieding is. Vaak kun je dan de net wat meer luxere versies vinden en dan tegen de gewone prijs. Je krijgt dan uiteindelijk veel meer comfort als dat je eigenlijk verwacht zou hebben.

De beste 5 stille luchtontvochtigers van 2023

1

Sille luchtontvochtiger 600ml per dag

foto van een Sille luchtontvochtiger 600ml per dag
9.1Expert Score
Extreem stille luchtontvochtiger vangt tot 600 ML per dag op

Kleine handzame luchtontvochtiger die makkelijk overal neer te zetten is. Ook ideaal voor op kantoor. Geeft weinig geluid af. Helpt aan een schonere omgeving voor jou

Goede punt(en)
 • Geschikt voor verschillende ruimtes tot 20m2
 • Laag geluidsniveau
 • Laag in energieverbruik
2

1000 ML luchtontvochtiger voor woon- of slaapkamer

foto van een 1000 ML luchtontvochtiger voor woon- of slaapkamer
8.5Expert Score
Luchtontvochtiger 1000ML per dag voor in slaap en woonkamer

Is het erg vochting in jouw huis? Je kunt dit verbeteren met deze luchtontvochtiger die eraan zal meewerken het teveel aan vocht in jouw huis weg te halen. Je kunt dit apparaat makkelijk plaatsen. Geen externe aansluitingen nodig alleen een stopcontact. Vangt tot wel 1000 ML per dag op. Is voorzien van een 1000 ML opvangreservoir

Goede punt(en)
 • Vangt wel 1000 ML per dag op
 • Heeft opvangreservoir van 1000 ML
 • Schakelt uit bij vol reservoir
3

2 in 1 luchtreiniger en ontvochtiger tot 450 ML per dag

foto van een 2 in 1 luchtreiniger en ontvochtiger tot 450 ML per dag
8.3Expert Score
2 in 1 apparaat luchtontvochtiger en luchtreiniger 450 ml per dag

Met deze luchtontvochtiger vang jij het teveel aan vocht in je kamer op in de 1 liter grote opvangtank. Het apparaat is voorzien van een automatische uitschakeling. Is zeer veilig in gebruik en zeer stil. Makkelijk in te stellen

Goede punt(en)
 • Schakelt uit wanneer opvangtank vol is
 • Zuinig in gebruik
 • Laag geluidsniveau
4

350 ML luchtontvochtiger en reiniger zwart

foto van een 350 ML luchtontvochtiger en reiniger zwart
7.5Expert Score
Luxe luchtontvochtiger en luchtreiniger in 1

Deze luchtreiniger en ontvochtiger in 1 is zeer stil in gebruik. Hij heeft een watertank van 1000 ml Is voorzien van led-verlichting en makkelijk te bedienen

Goede punt(en)
 • Opvangbak van 1000 ml
 • Voorzien van led verlichting
 • Is energiezuinig
5

Luchtontvochtiger 12 liter per dag wit

foto van een Luchtontvochtiger 12 liter per dag wit
6.4Expert Score
Luchtontvochtiger die wel 12 liter per dag ontvochtigt

Simpel te gebruiken luchtontvochtiger. Ideaal om neer te zetten wanneer jij je was niet droog krijgt. Bijzonder compact en stil in gebruik

Goede punt(en)
 • Ontvochtigt tot 12 liter per dag
 • Heeft een was/droog functie
 • Zeer stil in gebruik

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo