De 5 beste geluiddichte koptelefoons

Onze oren, ze hebben maar veel te verduren van alle geluiden die wij als mensen produceren. Daarom kan het helemaal geen kwaad om de oren af en toe een beetje rust te geven. Er zijn verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je je gehoor niet laat beschadigen. Om dit te voorkomen bestaan er verschillende soorten gehoorbeschermers. Een van deze dingen is een geluiddichte koptelefoon. Maar wat is een geluiddichte koptelefoon dan precies en wanneer zou je die dan het best kunnen gebruiken?

Wat is een geluiddichte koptelefoon?

Een geluiddichte koptelefoon is een koptelefoon waarbij storende omgevingsgeluiden en ruis wordt gedempt. Dit gebeurt door middel van een antigeluid. Dit anti geluid wordt gemaakt door de geluiden die zich om je heen afspelen.

Dit geluid wordt dan weer opgevangen door de microfoons die in de koptelefoon zitten. Nadat de microfoons het geluid hebben opgepikt wordt het geluid onderworpen aan een analyse en verdraaid. Dit zorgt ervoor dat je geen omgevingsgeluiden meer zal horen.

Het is dan ook niet meer nodig om het volume onnodig hard te zetten of harder te zetten wanneer het rumoerig is in de omgeving waar je je bevindt. Dat je je geluid niet meer zo hard hoeft te zetten is alleen maar goed voor je gehoor.

Hoe gebruik je een geluiddichte koptelefoon?

Een geluiddichte koptelefoon kun je gewoon gebruiken zoals je iedere andere koptelefoon zou gebruiken. Je hoeft er zelf ook helemaal niets aan te doen om de functie van geluiddemping aan te zetten. Dit is iets dat automatisch gebeurd wanneer je de koptelefoon aanzet.

Voor wie is de geluiddichte koptelefoon geschikt?

De geluiddichte koptelefoon kun je het best gebruiken als je je in een luidruchtige omgeving bevindt. Deze biedt dan uitkomst en bescherming tegen het omgevingsgeluid. Met een geluiddichte koptelefoon zul je minder last hebben van het geluid van een zoemende vliegtuigmotor of een lawaaiige trein.

Toch zijn er ook geluiden die lastiger zijn om te kunnen filteren, helemaal als je een geluiddichte koptelefoon hebt uit het basissegment of het middensegment. Een geluiddichte koptelefoon dempen hoe dan ook alle geluiden beter dan de geluiddichte oordoppen.

Waar moet je op letten als je een geluiddichte koptelefoon gaat kopen?

Wanneer je een geluiddichte koptelefoon wil gaan kopen, dan doe je er verstandig aan om deze niet online te bestellen, maar hiervoor echt zelf naar de winkel toe te gaan zodat je de koptelefoon zou kunnen testen voordat je deze aankoopt.

Bij het testen van de koptelefoon kun je gelijk uitvinden of de koptelefoon voorzien is van een ruisonderdrukking. De ruisonderdrukking is handig omdat je dan veel minder last zal hebben van externe geluiden. Je moet er wel rekening mee houden dat de koptelefoons met ruisponderdrukking een stukje duurder zijn als de koptelefoons zonder ruisonderdrukking.

Waarom kun je het best kiezen voor een geluiddichte koptelefoon?

Er zijn een aantal hele goede redenen te bedenken waarom je zou moeten kiezen voor een geluiddichte koptelefoon. Hier wil je nu vast wel meer over weten, nu je al wat meer te weten bent gekomen over de geluiddichte koptelefoon.

Het luisterplezier wordt vergroot

Een van de voordelen van het gebruiken van een geluiddichte koptelefoon is dat je naar je muziek kunt luisteren, maar vooral dat je dit ook ongestoord kunt doen. Geluiddemping zorgt ervoor dat alle geluiden uit de omgeving helemaal worden gedempt.

Dit heeft weer zo zijn voordelen voor het gehoor, want je trommelvliezen worden hiermee minder belast. En je kan de muziek die je aan het luisteren bent en andere geluiden veel meer helder en beter horen.

Bellen op een ongestoorde manier

Als je tijdens het bellen vaak last hebt van de omgevingsgeluiden en je moet dan steeds weer vragen wat de persoon waar je mee aan het bellen bent of je moet aangeven dat je iemand niet goed kan verstaan, dan zou een geluiddichte koptelefoon echt een uitkomst zijn.

Het probleem dat je had tijdens het bellen is dan in een keer helemaal opgelost en je kunt overal en altijd ongestoord bellen. Je hoort de gesprekken om je heen niet meer, hierdoor kun je je veel beter concentreren op het gesprek dat je aan het voeren bent.

Altijd de rust kunnen zoeken en vinden

Het grootste voordeel van een geluiddichte koptelefoon is denk ik wel dat je overal waar je de koptelefoon opzet, altijd de rust kunt ervaren. Als je in de trein zit en je wil je even lekker afsluiten van alle pratende mensen in de trein, dan hoef je alleen maar de koptelefoon op te zetten.

Ook als het lekker druk en gezellig is op kantoor en jij hebt nog wel iets dat echt afgemaakt moet worden kun je de koptelefoon opzetten om even te ontsnappen aan die gezelligheid en de drukte. Met de geluiddempende functie kun je je in dit soort situaties heerlijk afzonderen van de omgevingsgeluiden en genieten van je eigen muziek.

De beste 5 Geluiddichte koptelefonen van 2023

1

Draadloze koptelefoon met noise cancelling

foto van een Draadloze koptelefoon met noise cancelling
9.2Expert Score
Draadloze over ear koptelefoon voorzien van noise cancelling

Mooi zwarte over ear koptelefoon welke is voorzien van noise cancelling van een bekend merk met een ingebouwde microfoon. Snel op te laden. In 10 minuten tijd opladen kun je weer 5 uur luisteren

Goede punt(en)
 • Snel op te laden
 • Voorzien van noise cancelling
 • Mooi voorgegeven
2

In ear bluetooth oortjes in oplaadcase

foto van een In ear bluetooth oortjes in oplaadcase
8.9Expert Score
Bluetooth oortjes met oplaadcase. 25 uur speeltijd

Fijne oplaadbare in ear oortjes met een mooie oplaadcase. Deze oortjes hebben een speeltijd van 25 uur. De oortjes zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Zitten comfortabel en zijn voorzien van een uitstekend geluid

Goede punt(en)
 • Inclusief oplaadcase
 • Geschikt voor dagelijks gebruik
 • Makkelijk te gebruiken tijdens telefoongesprekken of vergadering
3

Over ear koptelefoon geschikt voor IOS en Android

foto van een Over ear koptelefoon geschikt voor IOS en Android
8.1Expert Score
Koptelefoon draadloos geschikt voor IOS en Android met 70 uur batterijduur

Een mooie oplaadbare over ear koptelefoon waarmee je wel 70 uur muziek kunt luisteren. Geschikt voor IOS en Android. Voorzien van noise cancelling. Geleverd in een mooie etui

Goede punt(en)
 • Lange batterijduur van wel 70 uur
 • Geschikt voor IOS en Android
 • Geleverd met luxe etui
4

Silky Sand Beige over ear koptelefoon met noise cancelling

foto van een Silky Sand Beige over ear koptelefoon met noise cancelling
7.3Expert Score
Draadloze over ear koptelefoon in de kleur silky sand voorzien van noise cancelling

Deze sandy silk over ear koptelefoon is voorzien van noise cancelling. Werkt op bluetooth dus makkelijk te verbinden met verschillende deveices

Goede punt(en)
 • 35 uur draadloze speelduur
 • Goede geluidskwaliteit
 • Heeft noise cancelling
5

Over ear koptelefoon met onderdrukking van omgevingsgeluiden

foto van een Over ear koptelefoon met onderdrukking van omgevingsgeluiden
6.9Expert Score
Over ear koptelefoon met noise cancelling in drie kleuren verkrijgbaar

Deze over ear koptelefoon is te verkrijgen in 3 kleuren. Voorzien van noise cancelling om omgevingsgeluiden te onderdrukken. Makkelijk op te laden en via bluetooth te connecten

Goede punt(en)
 • Na 5 minuten laden weer 2 uur gebruikstijd
 • Kan 2 bleutooth apparaten tegelijk connecten
 • Ook met kabel aan te sluiten

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo