Stille keramische kachel kopen? De 5 beste review

Elektrische kachels zullen eigenlijk altijd wel geluid maken. Maar zo erg is dat niet. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar een stille elektrische kachel. Eentje die zo min mogelijk geluid maakt. Een van de elektrische kachels waar je naar zou kunnen kijken is een keramische kachel. Maar wat is een keramische kachel dan precies? En waar is een keramische kachel dan voor geschikt?

Wat is een stille keramische kachel?

Een keramische kachel is een kachel die zuinig en veilig is. Doordat het keramische gedeelte van de kachel niet zo heet wordt, loop je minder risico dat je een brandwond op zou kunnen lopen. De lagere temperatuur van de keramische kachel zorgt er ook voor dat de kachel geen vervelende geur afgeeft.

Hoe gebruik je een stille keramische kachel?

Een keramische kachel kan heel goed gebruikt worden als je behoefte hebt aan een bijverwarming. Maar ook als permanente verwarming zou een keramische kachel goed dienst kunnen doen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar.

Daarom is het ook goed om eerst meer te weten te komen voordat je overgaat tot het kopen ervan. Als je goed weet waar de kachel gebruikt gaat worden en welke functies er allemaal op zouden moeten zitten, dan kom je een heel eind. Je weet dan zeker dat je een kachel koopt die geschikt is voor jou.

Voor wie is de stille keramische kachel geschikt?

Een keramische kachel zou je overal kunnen gebruiken. Het enige dat je in de buurt moet hebben is een stopcontact. Ook iedereen kan gebruik maken van een keramische kachel. Het is helemaal afhankelijk van wat je er allemaal mee zou willen.

Een keramische kachel kun je gebruiken als tijdelijke verwarming. Maar ook zeker als een permanente verwarming. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vaste verwarming of een verplaatsbare verwarming.

Waar moet je op letten als je een stille keramische kachel gaat kopen?

Als je op zoek gaat naar een keramische kachel, dan zou je eerst al onderzoek kunnen doen bij de consumentenbond. Hierbij kun je dan al meer te weten komen over de beste keuze als het gaat om een keramische kachel.

Daarnaast is het super belangrijk om te weten in welke ruimte de keramische kachel komt te staan. De kachel moet wel de capaciteit hebben om die hele ruimte te kunnen vullen met warmte. Het is een feit dat een keramische kachel snel opwarmt. Maar als het niet de hele ruimte ermee kan verwarmen heb je er niets aan.

Ook is het goed om te kijken hoe en waar je de kachel wil plaatsen. Als je de kachel makkelijk wil kunnen verplaatsen, dan doe je er goed aan om een vrijstaande keramische kachel te nemen. Ook kun je ervoor kiezen de kachel vast te maken aan de muur. Deze kun je dan niet meer verplaatsen.

Ook is het vermogen iets waar je goed op moet letten. Het vermogen kan flink van elkaar verschillen. Ook de grote van de kachel speelt een rol bij het vermogen van de kachel. Het vermogen zegt meer over hoe warm de keramische kachel zou kunnen worden.

Let op: Vermogen

Als je iemand bent die het snel koud heeft, dan is een keramische kachel met een groot vermogen sterk aan te raden. Is dat niet zo, dan volstaat een kachel met een lager vermogen ook prima. Maar dat is nog niet alles.

Het budget dat je hebt is ook een belangrijke speler in het maken van de keuze. Ze kunnen namelijk best prijzig zijn in de aanschaf. Als je er een aanschaft is het wel van belang dat je meteen de juiste hebt gekocht.

Stel daarom voor het kopen een budget samen waarvoor je er een aan zou kunnen schaffen. Om binnen dit budget te blijven zou je er ook voor kunnen kiezen een tweedehands kachel aan te sluiten. Een gerichte zoekactie voorkomt veel teleurstelling.

Last but not least is het geluid dat de kachel maakt. Als je op zoek gaat naar een stille keramische kachel, dan moet je wel kiezen voor een van de modellen die nagenoeg geruisloos zijn. Hiermee moet je natuurlijk wel rekening houden in je budget.

Het onderhoud van een stille keramische kachel

Het onderhouden van een keramische kachel hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een licht vochtige doek kun je de behuizing van de kachel gewoon schoonmaken. Waar je wel op moet letten is dat je ervoor zorgt dat de kachel uit staat bij het schoonmaken. Dit geld ook bijvoorbeeld bij de elektrische kachel.

Een kind kan dus de was doen als het gaat om het schoonmaken van een keramische kachel. Met een droge of licht vochtige doek heb je de keramische verwarming binnen no time weer schoon. Als je een keramische kachel hebt die je kunt verplaatsen dan kun je hem afnemen voordat je hem op gaat bergen.

De beste 5 stille keramische kachels van 2023

1

Energiebesparende keramische kachel 2000 Watt

foto van een Energiebesparende keramische kachel 2000 Watt
9.2Expert Score
2000 Watt keramische kachel voor kamers tot 30 m2

Deze kachel geeft niet alleen warme af maar ziet er ook nog mooi uit. Binnen een korte tijd verwarmt deze een ruimte tot wel 30 m2. Je kunt de kachel bedienen via de touchscreen maar ook via een afstandsbediening die erbij wordt geleverd

Goede punt(en)
 • Is stil
 • Laat in energieverbruik
 • Verwarmt ruimtes tot wel 30 m2
2

3 standen keramische kachel

foto van een 3 standen keramische kachel
8.4Expert Score
Venitalator keramische kachel voor gebruik binnen met 3 standen

Deze heater heeft een vermogen van 500 Watt. Heeft drie standen en is in vooral kleinere ruimtes goed te gebruiken. Het keramische materiaal zorgt ervoor dat de kachel niet kan oververhitten. De kachel is zeer snel op een temperatuur van 21 graden

Goede punt(en)
 • Warmt zeer snel op
 • Laag in energieverbruik
 • Makkelijk mee te nemen en te plaatsen
3

Mini keramische kachel

foto van een Mini keramische kachel
8.1Expert Score
Mini keramische elektrische kachel met 3 standen en ventilator

Zeer energiezuinige en kleine keramische kachel. Handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping. Simpel in te stellen en veilig in gebruik. Verwarmd snel een kleine kamer. Heeft 2 verwarmingsstanden en een zeer laag volume waardoor je hem ook in de nacht aan kunt hebben

Goede punt(en)
 • Stil in gebruik
 • Is zeer energiezuinig
 • Licht in gewicht
4

Keramische ventilatorkachel 950 Watt

foto van een Keramische ventilatorkachel 950 Watt
7.2Expert Score
Keramische kachel met 3 standen zwart

Handige kleine keramische kachel. Makkelijk in te stellen door zijn drie standen. Is voorzien van meerder functies. Door zijn lage gewicht overal makkelijk te plaatsen. Verwarmt snel en heeft een draaihoek van 90 graden. Is zeer energiezuinig en maakt geen herrie

Goede punt(en)
 • Maakt geen herrie
 • Laag energieverbruik
 • Heeft een draaihoek van 90 graden
5

Keramische kachel 1800 Watt

foto van een Keramische kachel 1800 Watt
6.8Expert Score
Grijze elektrische keramische kachel met smartfunctie

Voor koude winterdagen is dit de ideale oplossing. Snel verwarmen van de door jou gekozen ruimte. Heeft 3 standen met een maximaal vermogen van 1800 Watt. Thermostaat via de app in te stellen tot wel 30 graden

Goede punt(en)
 • Werkt via een app
 • In te stellen tot 30 graden
 • Makkelijk neer te zetten

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo