Stille beamer kopen? De 5 beste getest

Iedereen kent natuurlijk de beamer wel. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat een beamer ook best veel geluid kan produceren. Helemaal wanneer een beamer al een tijdje aan staat kan deze wat lawaai gaan maken. Dit heeft alles te maken met de ventilator die ervoor zorgt dat de beamer niet oververhit zal raken. Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van een stille beamer. Maar wat is een stille beamer dan precies en wat kun je ervan verwachten?

Wat is een stille beamer?

Een beamer is een machine waarmee je vanaf verschillende apparaten beelden kunt projecteren op een wand of scherm. Dit kan vanaf een laptop, dvd speler, laptop of zelfs van een telefoon. De beelden die je dan afspeelt worden groot weergegeven op de wand of het scherm.

Een stille beamer is zo een projector, maar dan een die minder geluid maakt als een gewone beamer. Een beamer is een stille beamer als er niet meer dan 30 decibel geluid uit komt. Dit geluid zou nauwelijks hoorbaar moeten zijn. Het geluid van 30 decibel zou je kunnen vergelijken met het geluid dat een dvd speler maakt of van een stille torenventilator.

Hoe gebruik je een stille beamer?

Een stille beamer zul je aan moeten sluiten op een ander beeldapparaat. Eerder zal de beamer geen beelden door kunnen geven. Je zou hem bijvoorbeeld aan kunnen sluiten op je laptop of op je mobiele telefoon.

Wanneer je deze aan elkaar hebt gekoppeld, dan kun je een presentatie of beelden projecteren op een groter scherm. Hierdoor worden de beelden duidelijker zichtbaar. De mensen die ernaar kijken kunnen dan moeiteloos de presentatie of het promotiefilmpje volgen.

Voor wie is de stille beamer geschikt?

Een stille beamer zou door iedereen gebruikt kunnen worden. Over het algemeen v=wordt een beamer gebruikt in kantoren en bedrijven. Er worden vaak presentaties meegegeven. Of er worden trainingen op gevolgd.

Maar dat niet alleen. Ook in de horeca worden ze vaak gebruikt. Neem bijvoorbeeld in cafés. Zij gebruiken dan een beamer om live voetbalwedstrijden mee te projecteren. Hiermee hopen ze dat er meer mensen zijn die de kroeg komen bezoeken en de wedstrijd komen kijken.

Waar moet je op letten als je een beamer gaat kopen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een beamer kun je best in verwarring gebracht worden> er is namelijk een behoorlijk aanbod van beamers. Als je er dan een aan gaat schaffen, dan is het wel fijn als je er ook een hebt die helemaal naar wens is.

Daarom is het belangrijk om voor jezelf alvast een goede voorbereiding te doen. Als je op pad gaat moet je voor jezelf een aantal dingen duidelijk hebben. Zo is het belangrijk om te weten waar je de beamer het meest voor zal gebruiken.

Dan is het formaat van het beeld dat je wil krijgen ook belangrijk om inzichtelijk te hebben. Hiervoor zul je dan ook moeten bepalen waar je de beamer wil hebben. En hoe ver de afstand is vanaf het projectieoppervlak.

Daarnaast is het belangrijk dat je ook weet hoe je het omgevingslicht kan verminderen. Hiervoor kunnen beamers een bepaalde functie hebben. Deze zorgen er dan voor dat in iedere ruimte een heldere en duidelijke projectie plaats kan vinden.

Als laatst moet je niet vergeten dat je op zoek bent naar een stille beamer. Als je er zeker van wil zijn dat je een stille beamer koopt. Dan moet je kijken naar het aantal decibellen. Vaak staat dit weergegeven in de productinformatie.

Een stille beamer zou een geluidsproductie moeten hebben van minder dan 30 decibel. Alle beamers met een geluidsproductie die daarboven ligt worden niet gezien als stille beamer.

Het onderhoud van een beamer

Als je een beamer hebt staan is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud pleegt aan de beamer. Door goed onderhoud kun je de levensduur van je beamer een flink stuk verlengen. Het is dan ook belangrijk dat je regelmatig het filter van de beamer schoonmaakt.

Wanneer er veel stof in het filter blijft zitten kan de lamp warm worden. Hierdoor kan de levensduur van de beamer een flinke deuk oplopen. Het filter kun je gewoon verwijderen en schoonblazen. Wanneer je dit hebt gedaan moet je niet vergeten het filter terug te plaatsen.

Voordat je het onderhoud kunt doen moet je er wel zeker van zijn dat de beamer uit is en dat de beamer is afgekoeld. Zorg er ook voor dat wanneer je de beamer gaat reinigen, dat er dan geen stekker in het stopcontact zit.

Als je dan toch bezig bent, dan kun je ook altijd even een doekje over de lens heen halen. Doe dit met een zachte doek en een beetje schoonmaakmiddel dat geen krassen of strepen achter laat. Maar wel een die vette vingers kan verwijderen van de lens. Dit zorgt voor een scherper beeld na projectie.

De beste 5 stille beamers van 2023

1

Zwarte mini beamer streamen vanaf je telefoon

foto van een Zwarte mini beamer streamen vanaf je telefoon
9Expert Score
Mini beamer waarmee je kunt streamen vanaf je telefoon

Wil jij overal zomaar film kunnen kijken? Genieten van een goede HD kwaliteit voor een schappelijke prijs? Dat kan met deze mini beamer waarmee je zelfs kunt streamen vanaf je telefoon. De beame is voorzien van een ingebouwde 4 Watt speaker. Heeft een HDMI, een AVG en een AV aansluiting. Je kunt hem heel simpel door middel van WiFi verbinden met je smartphone

Goede punt(en)
 • Makkelijk verbinden met smartphone
 • HD kwaliteit beeld
 • Makkelijk mee te nemen
2

Mini beamer voorzien van WiFi en bluetooth

foto van een Mini beamer voorzien van WiFi en bluetooth
8.3Expert Score
Draagbare mini beamer te verbinden via WiFi en bluetooth

In een handomdraai maak jij van elke ruimte een bioscoop met deze mini beamer. Je kunt hem verbinden via bluetooth of WiFi. Je kunt aan deze beamer ook je oortjes, je speaker of koptelefoon koppelen. De beamer heeft een ingebouwd geluidssysteem wat ontzettend goed is.

Goede punt(en)
 • Voorzien van SRS-geluidssysteem
 • Makkelijk verbinden via bluetooth en WiFi
 • Aan te sluiten op meerdere apparaten
3

Handige mini beamer voor 5 Volt en 12 Volt

foto van een Handige mini beamer voor 5 Volt en 12 Volt
7.5Expert Score
Deze mini beamer is aan te sluiten op 5 Volt en 12 Volt.

Deze handige mini beamer neem je gemakkelijk mee en is simpel aan te sluiten. Is geschikt voor 5 Volt en 12 Volt. Heeft verschillende ingangen en uitgangen waardoor hij op meerdere apparaten aan te sluiten is

Goede punt(en)
 • Makkelijke toestbedieining
 • Geschikt voor het projecteren van foto's
 • Kan media vanaf SD kaart afspelen
4

Wifi mini beamer 7000 lumen

foto van een Wifi mini beamer 7000 lumen
6.5Expert Score
Makkelijk streamen met deze mini beamer vanaf je telefoon

Handig en klein is deze mini beamer waarmee je vanaf je telefoon simpel kunt streamen. Beschikt over een lens van 7000 lumen en een output va 1920×1080 pixels. Is draadloos te delen door middel van de WiFi chip die is ingebouwd.

Goede punt(en)
 • Heeft ingebouwde speakers
 • Heeft een 7000 lumen lens
 • Makkelijk vanaf telefoon streamen door middel van WiFi
5

5500 lumen mini beamer

foto van een 5500 lumen mini beamer
6.3Expert Score
Mini multimedia home theater beamer compatibel met USB, AV, HDMI, smartphone en laptop

Deze mini beamer is simpel aan te sluiten op diverse multimedia apparatuur. Is voorzien van ingebouwde speakers met een uitermate goed geluid. Geeft een haarscherp beeld. De mini beamer beschikt over verschillende poorten waardoor er veel verschillende apparaten aan te sluiten zijn.

Goede punt(en)
 • Beschikt over voldoende aansluitmogelijkheden
 • Heeft een lens van 5500 lumen
 • Wordt geleverd met accessoires

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo