De 5 beste stille bladblazers

Je tuin hoort bij je huis en beide wil je graag netjes en schoon houden. Met een goede stille bladblazer hoef je je geen zorgen meer te maken over het schoonmaken van je tuin. Dit kun je hiermee makkelijk doen. Een bladblazer kan alleen soms nog wel eens voor overlast zorgen. De buren zullen er dan ook maar blij mee zijn als je kiest voor een stille bladblazer.

Waarom een bladblazer kopen?

Een bladblazer wordt over het algemeen gezien als een luxeproduct, maar toch zal het je leven een stuk makkelijker kunnen maken. Zeker wanneer je grote tuin hebt is het een must. Of je nu bomen in je tuin hebt staan of niet, er zullen altijd wel bladeren te vinden zijn in je tuin, van bijvoorbeeld de bomen aan de straat of uit de tuin van de buren.

Een bladblazer lost dit voor je op. Zo hoef je niet zelf meer in de weer met een hark om de bladeren op te ruimen. Met een bladblazer is dit klusje zo geklaard en scheelt het je flink wat rugpijn. Ook kan een bladblazer natte en zware bladeren wegblazen. Niet alleen is de bladblazer goed voor het ruimen van bladeren, maar ook de goot kun je ermee schoonmaken of zand wegblazen. Zo wordt het schoonmaken van je tuin een stuk makkelijker gemaakt. Wanneer je meer op zoek bent naar iets in je badkamer kan je beter kijken naar een stille badkamerventilator.

Verschillende soorten stille bladblazers

Bijna alle bladblazer schillen onderling van elkaar. Het meest cruciale punt hierbij is hoe de bladblazer wordt aangedreven. Het is belangrijk om hiertussen het verschil te weten wanneer je een bladblazer gaat kopen. Zo zijn er elektrische modellen, modellen met een accu of modellen die op benzine werken.

Elektrische stille bladblazer

De elektrische bladblazers zijn over het algemeen de lichtste soort bladblazer die er is. Deze zijn dan ook makkelijk te bedienen. Ook hebben ze weinig onderhoud nodig. Ze werken op stroom, waarbij je vaak wel een verlengsnoer nodig hebt om hem overal in de tuin te kunnen gebruiken. Maar je hoeft je daardoor geen zorgen te maken of hij wel opgeladen is of dat er nog genoeg benzine in zit. Ook produceren elektrische bladblazers over het algemeen niet super veel geluid en zijn ze zeer betaalbaar.

stille bladblazer met accu

Een bladblazer met accu is makkelijk in gebruik. Je zit niet aan een snoer vast en kunt met een volle accu vaak ongeveer een uur vooruit. Dit kan wel vervelend zijn wanneer je een grote tuin hebt. Dan moet je tussendoor pauzes nemen om te wachten tot de accu weer opgeladen is. Hierbij is het dus wel belangrijk dat je niet vergeet om de accu op te laden voordat je hem wilt gaan gebruiken. Van de 3 soorten bladblazers produceert de bladblazer met accu het minste geluid. Ze zijn dan wel iets duurder dan een elektrische bladblazer, maar wel een stuk stiller.

Benzine stille bladblazer

De benzine bladblazer zijn over het algemeen de zwaardere en krachtigere bladblazers. Je zit nergens aan vast en kunt vrij bewegen. Ook hoef je tussendoor niet te wachten tot de accu geladen is, want wanneer hij leeg is kun je hem makkelijk weer bijtanken en weer doorgaan met bladblazen. Wel heeft een benzine bladblazer daardoor wat meer onderhoud nodig. Ook zijn ze redelijk lawaaiig en kunnen ze voor overlast zorgen. Wel zijn ze een stuk krachtiger.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een stille bladblazer?

Wanneer je een bladblazer wilt gaan aanschaffen is het belangrijk om als eerste naar de aandrijving te kijken. Denk hierbij wat het beste zal werken voor je tuin. Houd hierbij ook rekening met het gewicht en het geluidsniveau van de bladblazer. Je wilt immers geen ruzie met de buren krijgen door geluidsoverlast. Gelukkig zijn er genoeg stille bladblazers te vinden tegenwoordig. Vergelijk deze onderling goed met elkaar.

Ook is het slim om rekening te houden met het gebruik. Zitten er schouderbanden bij, draag je hem als een rugzak of draag je hem met 1 hand als een koffer. Zeker met een zwaardere uitvoering kan dit nogal zwaar worden tijdens het gebruik. Je wilt wel dat de bladblazer makkelijk en handzaam in gebruik is.

Geluidsniveau van de bladblazer

Wanneer je met een bladblazer aan de slag gaat, zal het hoe dan ook geluid produceren. Wel zitten er verschillen tussen hoeveel geluid dit is. De meeste bladblazers produceren rond de 100 decibel aan geluid. Dit is te vergelijken met een zware vuilniswagen die voorbij rijdt. Het is in dat geval dan altijd aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik.

Er zijn wel steeds meer bladblazers die een stuk stiller zijn dan dit. Dit zijn dan ook vaak de bladblazers die op een accu werken. Deze stille bladblazers zitten nu vaak nog rond de 80 decibel. Ook nog steeds wel wat geluid, maar al een stukje minder. Er zullen in de toekomst dan ook meer bladblazers op de markt komen die steeds stiller worden. Zo kun je straks in alle rust, zonder commentaar van je omgeving, je tuin schoon houden.

De beste 5 stille bladblazers van 2023

1

Accublazer met verlengde blaasmond

foto van een Accublazer met verlengde blaasmond
8.6Expert Score
Compacte accublazer met verlengde blaasmond met 3 standen

Deze accublazer met wel 18000 omwentelingen per minuut. Is ontzettend geschikt voor het schoonblazen van tuinen, werkplekken en machines. Is regelbaar door middel van 3 standen

Goede punt(en)
 • Geschikt voor tuinen, werkplekken en machines
 • Voorzien van verlengde blaasmond
 • Regelbaar in 3 standen
2

Elektrische bladzuiger en versnipperaar

foto van een Elektrische bladzuiger en versnipperaar
8.1Expert Score
Bladzuiger en versnipperaar in 1. Elektrisch 3300 Watt met opvangzak van 40 liter

Met deze accublazer kun je zuigen, blazen en versnipperen. Ideaal voor het onderhouden van je tuin. Makkelijk te sturen door middel van wieljtes. Heeft een handige schouderdraagriem.

Goede punt(en)
 • Heeft breed mondstuk
 • Opvangzak van 40 liter
 • Heeft 3 functies
3

18 Volt Accu blazer en zuigmachine

foto van een 18 Volt Accu blazer en zuigmachine
7.5Expert Score
Zuig- en blaasmachine ook te gebruiken voor droogblazen auto

18 Volt accublazer geschikt om ook je auto mee droog te blazen na het wassen. Je tuin in een paar minuten bladvrij. Deze accublazer wordt geleverd zonder accu’s. Je kunt tijdens het gebruik gewoon rechtop blijven staan. Is voorzien van een rubberen uitblaasmond

Goede punt(en)
 • Krachtige motor
 • Heeft softgrip
 • Voorzien van drie standen
4

3000 Watt bladblazer met opvangbak van 50 liter

foto van een 3000 Watt bladblazer met opvangbak van 50 liter
6.9Expert Score
Bladblazer van 3000 Watt met 50 liter opvangbak

Met deze krachtige bladblazer doe jij al je werk in de tuin in een handomdraai. De krachtige motor blaast alle bladeren netjes bij elkaar. Heeft een grote opvangzak zodat je lekker door kunt gaan. De bladeren worden versnipperd waardoor je het daarna als compost kan gebruiken

Goede punt(en)
 • Grote opvangzak
 • Stille en krachtige motor
 • Is licht in gebruik
5

makkelijke 3 in 1 bladblazer met 40 liter opvangzak

foto van een makkelijke 3 in 1 bladblazer met 40 liter opvangzak
6.1Expert Score
Bladblazer met opvangzak van 40 liter. Blaast, zuigt en versnipperd

Deze bladblazer zuigt niet alleen de bladeren op maar versnippert ze ook meteen zodat het als compost kan worden gebruikt. De bladblazer wordt ook gebruikt om bladeren netjes bij elkaar te blazen zodat je het gemakkelijk bij elkaar kunt rapen. Met deze bladblazer maak je gemakkelijk kleine maar ook de grotere tuinen schoon

Goede punt(en)
 • Blaast, versnippert en zuigt bladeren op
 • Krachtige motor en stil
 • Opvangzak van wel 40 liter

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo