Stille elektrische kachel kopen? – De 5 beste getest

Een stille elektrische kachel wordt ook wel eens een convector kachel genoemd. Een van de meest belangrijke eigenschappen van deze elektrische kachel is dat deze geluidsarm is. Met een verwarmingselement wordt de lucht verwarmd. De warme lucht stijgt op, hierdoor ontstaat er meteen een luchtcirculatie. Hierdoor zal de ruimte goed verdeeld worden over de ruimte. Wat valt er nog meer te weten te komen over een stille elektrische kachel?

Wat is een stille elektrische kachel?

Een stille elektrische kachel is een kachel die zonder al te veel geluid te maken de ruimte op een fijne manier kan verwarmen. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een ventilator in de kachel kun je dit een stille elektrische kachel noemen.

Hoe gebruik je een stille elektrische kachel?

Een elektrische kachel kun je gewoon aansluiten op het stroomnetwerk. Als het om een stille elektrische kachel gaat, dan kom je uit bij de convector kachel. Deze zorgt ervoor dat de lucht verwarmd wordt met een verwarmingselement. Dit is bijvoorbeeld anders bij een stille keramische kachel.

Doordat de lucht opgewarmd wordt stijgt de warme lucht op. Dit zorgt er weer voor dat de lucht in de ruimte zich gaat verplaatsen. Je moet er wel op letten dat de warme lucht circulatie er ook voor kan zorgen dat er wel stof verplaatst kan worden.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat je een gevoel van tocht ervaart. Dit heeft alles te maken met het verplaatsen van de lucht. Het duurt ook wel een beetje langer voordat een ruimte helemaal opgewarmd is. Toch is de stille elektrische kachel meer dan geschikt als vaste verwarming.

Voor wie is de elektrische kachel geschikt?

Een elektrische kachel is het meest geschikt in een ruimte waar geen centrale verwarming zit of mogelijk is. Of in het geval er alleen een klein oppervlakte verwarmd moet worden. Een elektrische kachel hoef je alleen maar aan te sluiten met de stroomkabel.

Een goed voorbeeld voor een ruimte waar je gebruik zou kunnen maken van een elektrische kachel is een ruimte die gebruikt wordt voor een hobby. Of een thuis kantoor van waaruit je kunt werken. In deze gevallen kan een elektrische kachel meer uitkomst bieden dan een centrale verwarming.

Als je maar tijdelijk gebruik maakt van een ruimte en niet een hele dag, dan is een elektrische kachel ideaal. Deze kun je dan aan- en uitzetten wanneer je maar wil. Je hoeft er niet je hele woning mee te verwarmen.

Waar moet je op letten als je een kachel gaat kopen?

De prijs alleen al maakt het aantrekkelijk om een elektrische kachel aan te schaffen. Het kopen van een elektrische kachel is alleen geen gemakkelijke opgave. Dit doordat er best veel aanbod is. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten voordat je een elektrische kachel gaat kopen.

Om te beginnen doe je er goed aan om te kiezen voor een elektrische kachel waar een thermostaat op zit. Dit spaart energie uit. En je hebt er meer comfort van. Je kunt namelijk zelf instellen welke temperatuur je wil dat de ruimte wordt.

Ook is het belangrijk te weten in welke ruimte je de elektrische kachel wil gaan gebruiken. In slaapkamers is een stille elektrische kachel zeker meer gewenst. Ook in een ruimte waar gewerkt moet worden kun je veel baat hebben bij een stille elektrische kachel.

Kijk of er een beveiliging op de kachel zit tegen oververhitting. En als je kinderen hebt, dan is een omvalbeveiliging ook wel aan te raden. Hiermee heb je een extra stukje veiligheid. Vooral in ruimtes waar kinderen kunnen komen. Wanneer de kachel omvalt schakelt hij vanzelf uit.

Daarnaast moet je er goed op letten dat je elektrische kachel wel voldoende capaciteit heeft voor het verwarmen van de ruimte waar hij in staan. Let ook op het energielabel. Hoe zuiniger, hoe beter het is voor je energieverbruik.

Ga voor jezelf na of het handig is als de stille elektrische kachel meer functies heeft dan het verwarmen alleen en kijk naar de mogelijkheden. Hierover zou je je prima voor kunnen laten lichten door een expert.

Het onderhoud van een kachel

Een elektrische kachel moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Hierbij zul je met een aantal dingen rekening moeten houden. Je kunt namelijk de kachel niet zomaar in het wilde weg schoon gaan maken.

Als je dit wel zou doen, dan loop je het risico dat de laklaag van de kachel. Kan beschadigen. Hierbij moet je er ook opletten dat je geen schurende schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook een zuur schoonmaakmiddel zou ervoor kunnen zorgen dat je de lak beschadigd.

Gebruik bij het schoonmaken geen schurende spons. Een zachte spons, een zachte droge doek en een milde zeep zijn meer dan voldoende om de elektrische kachel schoon te kunnen maken. Voordat je de kachel schoon gaat maken kun je de kachel ook vast schoonvegen met een droge doek.

De beste 5 stille elektrische kachels van 2023

1

Zwarte elektrische convectorkachel 2000 Watt

foto van een Zwarte elektrische convectorkachel 2000 Watt
9.2Expert Score
Elektrische convectorkachel in de kleur zwart. 2000 Watt geschikt voor kamers tot 25m2

Heb je het graag wat warmer in huis maar wil je gas besparen? Deze elektrische vectorkachel van 2000 Watt helpt jou daarrmee. Geschikt voor kamers tot 25 vierkante meter. Erg makkelijk te bedienen via de App.

Goede punt(en)
 • Makkelijk in gebruik via App
 • Energiezuinig
 • Makkelijk te plaatsen
2

550 Watt elektrische kachel verwarmingsplaat

foto van een 550 Watt elektrische kachel verwarmingsplaat
8.5Expert Score
Infrarood verwarmingsplaat 550 Watt wit

Duurzaam verwarmingspaneel geeft infrarood warmte af. Makkelijk voor op kantoor of de wat kleinere kamer. Door zijn infrarood gezondere warmtestraling. Is eenvoudig te installeren

Goede punt(en)
 • Eenvoudige installatie
 • Is zuinig in energieverbruik
 • Geschikt voor muurmontage
3

Convectorkachel met thermostaat 2000 Watt witt

foto van een Convectorkachel met thermostaat 2000 Watt witt
8Expert Score
Witte convectorkachel met thermostaat wit 2000 Watt

Makkelijk te bedienen convectorkachel in de kleur wit. Werkt via WiFI met een handige app. Geschikt voor kleinere kamers en badkamers. Is voorzien van drie warmtestanden

Goede punt(en)
 • Makkelijk neer te zetten
 • Te bedienen via app
 • Voorzien van oververhittingsbeveiliging
4

Keramische elektrische kachel 2000 Watt

foto van een Keramische elektrische kachel 2000 Watt
7.1Expert Score
2000 Watt keramische elektrische kachel voor kamers tot 30m2

Snel je kamer verwarmen tot wel 35 graden? Dat kan met deze kleine krachtpatser die er in no time voor zorgt dat jij een warme kamer hebt. Kan 60 graden draaien om de warmte te verspreiden. Heeft een groot warmte bereik en is makkelijk te bedienen met de afstandsbediening

Goede punt(en)
 • In te stellen tot 35 graden
 • Voorzien van groot led-display
 • Heeft een ingebouwde timer
5

Ventilatorkachel 1500 Watt met touch bediening

foto van een Ventilatorkachel 1500 Watt met touch bediening
6.7Expert Score
Ventilatorkachel werkt op app en touch bediening 1500 Watt

Deze handige ventilatorkachel van 1500 Watt is eenvoudig in te stellen door middel van de touch bediening of de app. Je kunt hem op afstand bedienen. Warmt gemakkelijk tot 35 graden. Zeer veilig in gebruik door oververhittingsbeveiliging

Goede punt(en)
 • Heeft een oververhittingsbeveiliging
 • Temperatuur instelbaar
 • Geeft snel warme lucht af

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo