Stille blender kopen? De beste 5 koopgids

Met een blender kun je op een makkelijke manier sapjes, smoothies en milkshakes maken. Maar ook voor andere dingen kun je de blender gebruiken. Een groot nadeel van een blender is vaak alleen dat ze super veel geluid produceren wanneer je ze gebruikt. Toch zijn er gelukkig tegenwoordig ook stillere varianten te vinden.

Verschillende soorten blenders

Je kunt een blender voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Er zijn daarom ook verschillende soorten blenders die allemaal het beste werken voor het gekozen doeleinde. Zo zijn er specifieke blenders voor smoothies en soep, maar ook blenders met extra veel kracht voor ijs of bijvoorbeeld een vacuüm blender die zorgt dat er geen zuurstof bij komt. Op deze manier worden de vitamines van groente en fruit goed behouden.

Ook zijn er smart blenders. Deze hebben een bijpassende app waarmee je de blender kunt instellen en bedienen. In deze app vind je ook nog lekkere recepten voor bijvoorbeeld smoothies en sapjes. Daarnaast is er ook een multifunctionele blender. Dit is een combinatie van alle bovengenoemde blenders. Hier kun je dus het meeste mee.

Waar ga je de blender voor gebruiken?

Een blender kun je dus gebruiken voor vele doeleinden. De meeste mensen gebruiken een blender voor het maken van smoothies en sapjes. Voor dingen zoals sausjes of bijvoorbeeld pesto maken, zul je toch makkelijker een keukenmachine gebruiken.

Wat je met de blender wilt gaan doen, is dus de manier hoe jij kiest welke blender je aanschaft. Zo kunnen bijvoorbeeld niet met alle blenders ijs vermalen. Dit moet wel specifiek aangegeven staan, anders kun je je complete blender slopen. De motor en de hakmolen zijn hier dan niet sterk genoeg voor en dit zal je machine niet overleven. Wanneer je dus slush, cocktails of smoothies met ijsblokjes wilt maken, let er dan goed op dat de machine dit aan kan.

Wanneer je voornamelijk vers fruit met bijvoorbeeld yoghurt wilt gaan gebruiken voor het maken van smoothies, dan kom je met een universele blender al een heel eind. Wanneer je echt ijs en bevroren fruit wilt gaan gebruiken en vermalen, dan moet je echt wel opletten dat de blender genoeg vermogen hiervoor heeft.

Het vermogen

Om ijs te kunnen malen heb je een goede en krachtige blender nodig. Dan moet je dus een machine met een hoog vermogen hebben. Dit is dan vaak een vermogen van 900 watt of meer. Met een laag vermogen harde ingrediënten mixen, moet je voorzichtig mee zijn en de blender tussendoor vaker stoppen. Ook is de kans dat je de blender sneller kapot maakt groot.

Wanneer je ook met een blender met een lager vermogen harde ingrediënten probeert te mixen, dan zal dit een hard geluid maken. Dit geluid zal vergelijkbaar zijn met een grasmaaier en niet fijn zijn aan je oren als je er naast staat. De blender met een hoger vermogen zal ook nog wel geluid maken, maar dit zal over het algemeen een stuk minder hard zijn, omdat hij minder moeite hoeft te doen om door de harde ingrediënten heen te komen.

Het onderhoud van de blender

Ook een blender heeft onderhoud nodig. Dit is als eerst natuurlijk het goed schoon maken van het apparaat. Zeker de kan en het mes moeten goed schoon en daarna droog gemaakt worden. Zo heb je er het langste plezier van. Dit kun je met de hand doen, maar gelukkig zijn er ook steeds meer blenders waarbij je de onderdelen gewoon makkelijk in de vaatwasser kunt zetten.

Ook hebben sommige blenders een schoonmaakprogramma. In dat geval doe je water met wat vaatwasmiddel in de blender en zet je hem aan. Lees wel eerst goed in de handleiding of de blender dit aan kan. Anders is het straks een grotere bende dan voordat je begon met schoon maken.

Daarnaast moet je ook het snoer en de basis zelf schoonhouden. Deze kun je gewoon met een licht vochtige doek afnemen. Zeker wanneer er wat op gemorst is, is dit belangrijk. Je wilt niet dat je smoothie er voor zorgt dat de bedieningsknop vast gaat plakken. Als laatste is het na langere tijd gebruik ook aan te raden om te kijken of het mes nog wel scherp is. Dit zul je ook tijdens gebruik merken. Hoe je dit moet doen en eventueel weer scherp kunt maken, staat in de handleiding van de blender uitgelegd.

Geluid van de blender

Blenders maken over het algemeen veel herrie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook speciale stille blenders te koop. Zij hebben een geluidsreductie systeem en de motor zit geïsoleerd zodat je hem minder hoort. Ook speelt de vorm van de glazen kan hierbij mee. Deze zijn bijvoorbeeld vijfhoekig in plaats van rond, waardoor je sapje of smoothie optimaal circuleert en daardoor een stuk minder geluid produceert tijdens het blenden. Zo kun je tijdens het maken van de smoothie nog gewoon een gesprek voeren met iemand zonder dat je hoeft te schreeuwen.

De beste 5 stille blenders van 2023

1

Smoothie maker blender 300 ML

foto van een Smoothie maker blender 300 ML
9.1Expert Score
Blender met inhoud 300 ML ook geschikt voor smoothie

Met deze blender maak je in een handomdraai de lekkerste smoothie. Door de compacte uitvoering is hij handig om mee te nemen. Aan te sluiten met USB maar ook op te laden.

Goede punt(en)
 • Makkelijk te reinigen
 • Oplaadbaar door middel van USB
 • Compact en makkelijk mee te nemen
2

1000 Watt blender met LED indicatie

foto van een 1000 Watt blender met LED indicatie
8.9Expert Score
Perfecte smoothie blender met LED indicatie en inhoud van 1500 ML

Deze smoothie blender met LED indicatie heeft 2 snelheden. De blender heeft een inhoud van 1500 ML. Hij is voorzien van 6 RVS mesjes waardoor deze ook ijs kan crushen.

Goede punt(en)
 • Veilig in gebruik
 • Heeft 6 RVS mesjes en pulsfunctie
 • Vaatwasserbestendig en voorzien van anti-slip poten
3

Blender 450 Watt met inhoud van 1.9 liter

foto van een Blender 450 Watt met inhoud van 1.9 liter
7.8Expert Score
Blender geschikt om bevroren fruit te malen met een inhoud van 1,9 liter

Binnen no-time een heerlijke smoothie of iets anders lekkers? Deze 450 Watt blender kan het allemaal! Een inhoud van 1,9 liter dus genoeg voor het hele gezin. De blender wordt geleverd met drinkbeker.

Goede punt(en)
 • Wordt geleverd met een tumbler
 • 2 jaar garantie
 • Voorzien van anti-slip
4

13-delige smoothiemaker 350 Watt

foto van een 13-delige smoothiemaker 350 Watt
7.6Expert Score
13-delige smoothie blender met 4 bekers.

Meteen alles wat je nodig hebt bij deze 13-delige set waar je heerlijke smoothies mee kunt maken. Bijgeleverd worden 4 bekers om je smoothie uit te drinken. De blender is voorzien van 2 messen en 3 standen. Alle onderdelen zijn vaatwasmachine bestendig

Goede punt(en)
 • Onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasser
 • Wordt geleverd met 4 drinkbekers
 • Geen extra hulpstukken meer nodig
5

900 Watt bullet blender 900 Watt

foto van een 900 Watt bullet blender 900 Watt
6.5Expert Score
Exclusieve bullet blender 900 Watt met to-go accessoires

Deze kleine en compacte blender is speciaal gemaakt om heerlijke smoothies te maken. Heeft een vermogen van 900 Watt. Kan met groot gemak ijs en bevroren fruit aan. Voorzien van een to-go deksel zodat jij je smoothie makkelijk mee kunt nemen.

Goede punt(en)
 • Voorzien van to-go deksel
 • Compact formaat dus handig mee te nemen
 • Makkelijk schoon te maken

   Geluidsdichtmaken.nl
   Logo